Conecteaza-te cu copilul tau și ajuta-l sa-si gestioneze furia! + CARTE pdf
Draga mama, daca te simti coplesita si pare ca uneori nu mai ai rabdare sa repeti de 1000 de ori acelasi lucru, acest atelier educativ este pentru TINE!
Scopul acestuia este sa te ghideze sa devii cea mai buna mama pentru copilul tau, sa stii sa te conectezi eficient cu el, sa comunici nonviolent, fara reprosuri, si sa gestionezi ulterior crizele de furie pe care le mai face din cand în cand.
De asemenea, suntem aici pentru a te ajuta sa te relaxezi un pic, sa te organizezi mai eficient si sa fii mai fericita.
Vei vedea ca vei reusi tot ce iti propui, important este sa stii exact ce iti doresti.
​
Sesiunea 1: Conectarea cu copilul
-
Inspira adanc si inarmeaza-te cu rabdare, caci dacă tu esti bine si familia va fi;
-
Apleaca-te la nivelul copilului tau si conectează-te corect cu el;
-
Nu spune nimic, doar observa si intelege.
-
Empatizeaza si imbratiseaza, caci in situatii de stres si furie, copilul are nevoie cel mai mult de cineva care sa-l linisteasca, nu sa ii întareasca emotia si sa-l provoace si mai mult.
Sesiunea 2: Comunicarea nonviolenta part.I
-
Separa observatia de critica, evaluare si judecata, nu-ti eticheta copilul si nu-l compara;
-
Spune exact ce simti (ma simt furioasa…deranjata…agitata etc.);
-
Recunoaste NEVOIA din spatele emotiei. Un copil poate face o criza de nervi pentru că ii este foame, sete sau este foarte obosit, nu pentru ca este needucat;
-
Spune exact ce vrei. Sa nu iti fie jena sau teama sa spui ceea ce iti doresti. In caz contrar, nu vei primi niciodata si vei risca sa traiesti cu frustrare si nemultumire in suflet.
Sesiunea 3: Comunicarea nonviolenta part.II
-
Nimic nu trebuie facut pe lumea aceasta din obligatie, din neplacere, pentru unul, pentru altul, ci pentru ca noi alegem constient sa facem;
-
Vocabularul sentimentelor (libera exprimare a sentimentelor ne aduce beneficii, precum: stima de sine crescuta, libertate si relaxare, incredere si degajare);
-
Asculta empatic. Atunci cand cineva are o problema, cel mai mult si mai mult isi doreste sa fie ascultat, sa se simta inteles si acceptat, nu sa ne napustim asupra lui cu sfaturi din propria noastra experienta (care poate sa nu fie similara cu a sa);
-
Parafrazeaza, căci asta ii demonstreaza interlocutorului ca l-ai ascultat cu atentie.
Sesiunea 4: Pedepsele si recompensele
-
Furia copilului, un strigat după ajutor. Atunci cand un copil face o criză de furie, da din mâini si din picioare, se tavaleste pe jos de nervi, urla, ameninta verbal sau fizic, inseamna ca are o NEVOIE neimplinita si ne cere noua ajutorul pentru a o rezolva;
-
Ce sta de fapt in spatele lui Nu vreau...;
-
Despre pedepse si alternativele ei;
-
Despre recompense. Cea mai buna forma de a motiva un copil este cea prin care îi explicam ce are de castigat atunci cand isi indeplineste obiectivele.
CREATIVITATEA
INTELIGENTA EMOTIONALA
RABDAREA
MISCAREA CORPORALA
INDEMANAREA
CONCENTRAREA
ATENTIA
STIMA DE SINE
INCREDEREA
IN SINE
INDEPENDENTA
​​
Despre trainer:
Petra Mihale-Boanta (Mama lui Emotionel) reuseste sa se conecteze eficient cu fiecare copilas care-i trece pragul, caci are o experienta de peste 6 ani in sustinerea de activitati educative si aproape 4 ani de cand este trainer AteliereOnline.
Este mamica, autor de materiale educative pentru copii si consilier pentru dezvoltare personala, iar in timpul liber creeaza si testeaza activitati interesante impreuna cu copilul sau, pe care le publica gratuit pe pagina de Facebook Petra Mihale-Boanta, Mama lui Emoționel.
Ea considera că un adult de succes, cu o inteligenta emotionala puternica, este rezultatul unei copilarii fericite si presarate cu activitati de dezvoltare a stimei si a increderii de sine.
In cadrul atelierelor online face tot posibilul ca timpul petrecut impreuna sa fie unul calitativ, relaxant si plin de zambete pentru fiecare copil.
- Citește mai mult
Conecteaza-te cu copilul tau si ajuta-l sa-si gestioneze furia
A început în 1 ian. 1970
497 de lei românești
Mai multe ateliere de dezvoltare personala
1 h
100 de lei românești45 min
500 de lei românești1 h
380 de lei românești
CE SPUN PARINTII SI COPIII DESPRE ACEST ATELIER
Inca nu sunt review-uri la acest atelier